Falešný marcipánAutor: Marlot: Simča05+Deni09 , 12.2.2010 21:04:34
Suroviny 25 dkg sušeného mléka polotučné • 50 dkg cukr moučka • 2 lžíce kukuřičný sirup čirý (já použila rýžový, koupeno ve zdravé výživě) • 2 lžíce vody (já přidávala, zdálo se mi málo a špatně zpracovávalo těsto) • 1 lžíce aroma sladká mandle Postup mléko a cukr prosejeme, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Pokud se těsto drobí, namáčíme ruce v teplé vodě a dopracujeme. Voda se po lžících už nemá přidávat, těsto se přelije a pak se s ním špatně zpracujeme, ale mě to přišlo fakt suché, takže jsem pomalu vodu dle potřeby přidávala. Je dobré těsto dopracovat a neodcházet od toho, dokud to není hotové. Pokud ho necháte chvíli ležet na stole nedopracované, zůstanou v něm bílé tečky od mléka. Proto namáčet ruce a dopracovat bez pauzy. Propracovanou hmotu při válení podsypávat solamylem, aby se nelepila.
Zobrazeno doposud 476 x.
|
Všichni uživatelé |