Moravská "bábovka" od EditkyAutor: EditaMT , 9.2.2009 8:18:49
No nevím na kolik je to bábovka, ale je to ukrutně dobré a nedává se do toho žádný tuk!!!! Jo a největší přednost je to krásně vlhké - ňam!!!
Suroviny 4 vejce • 20 dKg moučkového cukru • 1 vanilkový cukr • • 25 dKg hrubé mouky • 1 prášek do pečiva • sůl (špetka na dochucení - špetička) • • 30 dKg na hrubo nastrouhaných jablek • 2 dKg rozinek ( nejlépe dopředu namočených do rumu - můj typ - namočených do medoviny!!!!) • 2 dKg ořechů • • • (no já bych i rozinky a ořechy přidala.... :-) ) Postup Celá vejce rozmícháme s cukrem a vanilkovým cukrem,
přidáme mouku s práškem do pečiva (sůl), nastrouhaná jablka, rozinky a ořechy. Vše promýcháme - klasika.... Těsto vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy - já jí nemám, tak třeba do "srnčího hřbetu"... Pečeme 35-40 min. při teplotě 180 stupńů celsia :-)) Tak ať chutná!!!!! papa Zobrazeno doposud 573 x.
|
Všichni uživatelé |