Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Moravská "bábovka" od Editky

Autor: EditaMT , 9.2.2009 8:18:49
No nevím na kolik je to bábovka, ale je to ukrutně dobré a nedává se do toho žádný tuk!!!! Jo a největší přednost je to krásně vlhké - ňam!!!
Suroviny
4 vejce • 20 dKg moučkového cukru • 1 vanilkový cukr • • 25 dKg hrubé mouky • 1 prášek do pečiva • sůl (špetka na dochucení - špetička) • • 30 dKg na hrubo nastrouhaných jablek • 2 dKg rozinek ( nejlépe dopředu namočených do rumu - můj typ - namočených do medoviny!!!!) • 2 dKg ořechů • • • (no já bych i rozinky a ořechy přidala.... :-) )
Postup
Celá vejce rozmícháme s cukrem a vanilkovým cukrem,
přidáme mouku s práškem do pečiva (sůl),
nastrouhaná jablka, rozinky a ořechy.
Vše promýcháme - klasika....

Těsto vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy - já jí nemám, tak třeba do "srnčího hřbetu"...

Pečeme 35-40 min. při teplotě 180 stupńů celsia :-))

Tak ať chutná!!!!! papa
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 573 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.