Hraběnčiny řezy od HamťulkyAutor: Hamťulka , 12.2.2009 17:16:09
Výborné, ani ne moc obtížné
Suroviny 45 dkg polohrubé mouky • 15 dkg cukru moučky • 4 žloutky • půl balíčku prášku do pečiva • 25 dkg rostlinného tuku (Hera) • • Na náplň: • 1 kg jablekk • 4 bílky • 15 dkg cukru moučky • skořici Postup Změklý rostlinný tuk nakrájet, přidat mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr moučku, 4 žloutky a vypracovat těsto. Třetinu těsta odebrat a dát cca na půl hodiny ztuhnout do mrazáku. Zbytek těsta položit na plech vyložený pečicím papírem. Omytá jablka zbavená jádřinců oloupat, nastrouhat na hrubém struhadle, navrstvit na těsto, posypat skořicí. Ze čtyř bílků ušlehat tuhý sníh, do kterého postupně zašlehat cukr moučku, sníh navrstvit na jablka. Na sníh nastrouhat na hrubém struhadle ztuhlou třetinu těsta z mrazáku. Upéct na 170stupňů.
Zobrazeno doposud 529 x.
|
Všichni uživatelé |