Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Hraběnčiny řezy

Autor: tetalenta + Kubík , 1.6.2009 21:29:46
Ideální způsob, jak se v lete zbavovat přebytku jablíček :-)
Hraběnčiny řezy
Suroviny
450 g polohrubé mouky • 200 g másla • 6 g prášku do pečiva • 200 g cukru moučka • 4 žloutky • 600 g jablek • 200 g cukru krystal • 100 g ořechů • 4 bílky • 50 g rozinek • 1 lžička skořice
Postup
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutky, cukr a vpracujeme je co nejrychleji do těsta. Dvě třetiny nastrouháme na plech a třetinu těsta necháme v mražáku ztuhnout.

Na plech s těstem nastrouháme jablka, ochutíme skořicí, rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začne těsto růžovět, je upečené.

Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 3 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 610 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.