CUKROVÍ - MEDOVÉ PERNÍČKYAutor: Michaela Pecharová , 29.11.2009 10:52:38
Suroviny 500 g hladké mouky • 150 g pískového / moučkového cukru • 170 g tekutého medu • 2 celá vejce • 1 1/2 lžičky jedlé sody • perníkové koření dle chuti • Postup Smícháme sypké ingredience, pokud chcete mít perníčky tmavší, lze přidat krapet kakaa. Rozšleháme vejce a med a s ostatními přísadami vypracujeme těsto. Těsto necháme v chladu 24 hodin uležet - např. v lednici, přikrýt igelitem, aby neoschlo.
Vyválíme 3 mm silnou placku a vykrajujeme. Před pečením a ihned po vyndání z trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem. Bílek na zdobení: 1 bílek + 150 g 2 x prosátého moučkového cukru, krapet citronové šťávy. Třeme (nešleháme) do požadovaného zhoustnutí. Zobrazeno doposud 333 x.
|
Všichni uživatelé |