Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

KŘUPAVÝ CHLEBA

Autor: Metax , 8.1.2010 17:13:09
KŘUPAVÝ CHLEBA
Suroviny
*** 1/2 kg hladké mouky ( *** 1 kávová lžička celého kmínu *** 1 lžička soli *** 1 lžíce octa *** 1/4 l vody (v případě potřeby můžete i přidat) *** skoro celá kostička kvasnic - 42 g (ulamuji jen malý růžek) *** trocha mléka •
Postup
Do hrnečku dám trošku mléka, mírně zahřeji, dám 1/2 káv. lžičky cukru a rozdrobím kvasnice a jemně popráším moukou. Tím nám vznikne kvásek.
Mezitím si do mísy (ev. robotu) připravím všechny ostatní suroviny (vodu dávám také vlažnou - těsto pak lépe kyne). Když už je hrneček plný kvásku tak ho přidáme do mísy a ze všech surovin vypracujeme těsto.
Těsto necháme v míse, přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout (já to urychluji v horkovzdušné troubě nastavené na minimum a po chvíli vypínám). Když těsto vykyne, opět mírně propracujeme a opět necháme kynout (tentokrát je těsto vykynuté již za chvíli).
Zapneme troubu a mezitím si připravíme bochánek - záleží na každém, zda-li kulatý nebo oválný. Než se vyhřeje trouba, těsto opět nakyne.
Před vložením do trouby potřu vodou a během pečení také ještě 1x potírám.
Chlebík peču asi 3/4 - 1 hodinu, ale to záleží jak na které troubě.
Nezapomenout namazat plech - pekáč apod., ale nevysypávat!!!
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 3 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 266 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.