zapečené řízky ve smetaněAutor: prosincovka , 3.11.2009 19:18:30
od Jarči
Suroviny Vepřové, nebo kuřecí řízky,(vhodné i na sušší druhy masa), • sůl, • paprika sladká, • olej nebo jiný tuk na smažení, • jemné párky, • cibule. • sýr tvrdý plátkový, • smetana 12% • Postup Připravíme si řízky, naporcujeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme a zprutka na pánvičce osmahneme po obou stranách (cca 1 minutu z každé strany)
Vyjmeme z oleje a pokládáme je buď na hlubší pekáček a nebo do zapékací mísy. Pěkně řízečky rozložíme a posypeme nastrouhaným párkem,tak aby řízky byly pěkně pokryté. na to položíme nakrájené celé kolečka cibule a na každý řízek položíme plátek tvrdého sýru a celé to zalijeme smetanou a dáme péct asi na 180 stupnů na asi půl hodiny. sýr musí dostat zlatavou barvu a smetana se musí jakoby srazit. přeji dobrou chuť. Zobrazeno doposud 700 x.
|
Všichni uživatelé |