Ožralé kuřeAutor: Mikulka+3 ratolesti , 1.11.2009 10:42:07
Pamětníci Labužníka už tenhle recept znají, ale jelikož se k nám neustále trousí noví a noví hladovci a zároveň se nám tenhle recept v průběhu času vypařil, tak zařazuji jeho reprízu.
Suroviny Kuře • plechovka piva • něco na marinádu, ale použila i jenom obyčejné grilovací koření Postup Kopíruju to přímo z mailu a obrázky to bohužel asi nevezme:
Tento recept jsem objevil v nejmenovaném časopise, ano byl to Cooks Illustrated a nedalo mi to, abych honem nezaběhnul do konzumu pro kuře a pár plechovek piva. Myšlenka vrazit kuřeti do zadku plechovku piva mě nedala spát dokud jsem si to nevyzkoušel ... a řeknu Vám je to BOMBA! :-)) Tak tedy vezměte celé kuře (obr. 1), vyndejte z něj co Vám tam Xaverov nadělil omyjte, osolte a vůbec připravte jako na běžné grilování. Máte-li nějaký oblíbený recept na potírací omáčku, klidně přeskočte následující řádky a udělejte si ji po svém. Kdo se chce nechat vést nechť na pánvi dvě minuty prohřeje vlevo popsané ingredience nálevu. Kuře nyní vložíme do misky (obr. 2), zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinu nasáknout nálev pod kůži. Předem varuju, že kdo chce kůrčičku klasicky křupavou měl by se vyvarovat medu. Posuneme se o hodinu kupředu. Vezměte plechovku piva (obr. 3), otevřete, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem. Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem. Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět. Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 180°C cca 35 minut. A nyní proč má vlastně kuře tu plechovku zaraženou tam kde ji má zaraženou. Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je božská mana. Já osobně se velkým kusům bílého masa na kuřeti vždycky vyhýbal a zpracovával ho následně na něco jiného. Těm časům je teď konec. Věřte, či nevěřte, na talíři mi zbylo stehno i křídlo, nacpal jsem se tím dříve odsuzovaným masíčkem k prasknutí, je to prostě balada. Myslím, že u mě doma bude sedět na pixle jedno kuře každý týden :-)) Tak a máme hotovo, Zobrazeno doposud 456 x.
|
Všichni uživatelé |