Babiččina zelňačkaAutor: Myšička21 , 4.12.2009 20:41:02
Suroviny 1 kysané zelí • 2-3 klobásy • cibule • 2-3 lžíce mouky • sladká paprika • sůl • bobkový list • trochu oleje Postup Na jemno nakrájenou cibulku zpěnit a dát stranou. Uděláme jíšku, přidáme papriku (množství dle chuti, beru od oka). Zalijeme vodou, přidáme zpěněnou cibulku, kyselé zelí a na kolečka nakrájenou klobásu, jo a ten bobkový list :-) Poaříme dokud není zelí měkké, někdy 20minut jindy 40min., záleží na zelí. Dochutíme dle zvyklostí, sůl, magi, pepř, možné je i sušeným česnekem...
Já ji pak vždy i trochu osladím (až na talíři), taťka si přidá ještě ocet :-D Jako přílohu podáváme brambory (lepší jsou vařené ve slupce) nebo jen chleba. Zobrazeno doposud 353 x.
|
Všichni uživatelé |