Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Brabantské s hříbečky

Autor: luslik+Niki07/07+ Terí04/10 , 18.10.2009 14:33:13
Brabantské s hříbečky
Suroviny
těsto: 260g hladké mouky • 70g cukru moučka • 120g mletých ořechů • 200g Hery • • náplň: Salko • máslo
Postup
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odležet (já si teda dělám všechna těsta večer předem a do rána jsou pěkně uleželá, nutné to asi není, ale jsem tak zvyklá takže aspoň 2hoďky bych ho odležet dala) Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka jako na lonecké (pozor- těsto dost lepí, takže se mi osvědčilo válet přes potravinářskou fólii nebo rostřihnuté mikrotenovém sáčku). Pokládáme na plech a pečeme dokud nezačnou zlehka odspod "růžovět".

Hotová kolečka pak lepíme krémem, který uděláme takto:
ZAVŘENÉ SALKO pořádně dlouho uvaříme (vaří se to fakt dlouho - já vařívám 2hodiny, pak obrátím vzhůru nohama a vařím další 2hodiny, celou dobu musí být plechovka ponořena pod vodou), po té necháme úplně vystydnout (toto si chystám den předem). Vzniklý karamel pak rozšleháme spolu s máslem. (krému je celkem hodně, vyjde mi s ním slepit krom brabantského i ořechy z té jedné dávky, takže nemusím do ořechů dělat krém zvlášť;-) )

Zdobení: Potřít povrchu bílou čokoládou. Nahoru klademe mandle napůl namočené v čokoládě na vaření (jako hříbečky) a dozdobujeme kokosem nabarveným na zeleno (jako travička)

POZNÁMKA: Veškeré cukroví plním a zdobím až v posledním týdnu před Vánoci, aby byly krémy čerstvé.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 677 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.