Brabantské s hříbečkyAutor: luslik+Niki07/07+ Terí04/10 , 18.10.2009 14:33:13
Suroviny těsto: 260g hladké mouky • 70g cukru moučka • 120g mletých ořechů • 200g Hery • • náplň: Salko • máslo Postup Ze surovin vypracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odležet (já si teda dělám všechna těsta večer předem a do rána jsou pěkně uleželá, nutné to asi není, ale jsem tak zvyklá takže aspoň 2hoďky bych ho odležet dala) Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka jako na lonecké (pozor- těsto dost lepí, takže se mi osvědčilo válet přes potravinářskou fólii nebo rostřihnuté mikrotenovém sáčku). Pokládáme na plech a pečeme dokud nezačnou zlehka odspod "růžovět".
Hotová kolečka pak lepíme krémem, který uděláme takto: ZAVŘENÉ SALKO pořádně dlouho uvaříme (vaří se to fakt dlouho - já vařívám 2hodiny, pak obrátím vzhůru nohama a vařím další 2hodiny, celou dobu musí být plechovka ponořena pod vodou), po té necháme úplně vystydnout (toto si chystám den předem). Vzniklý karamel pak rozšleháme spolu s máslem. (krému je celkem hodně, vyjde mi s ním slepit krom brabantského i ořechy z té jedné dávky, takže nemusím do ořechů dělat krém zvlášť;-) ) Zdobení: Potřít povrchu bílou čokoládou. Nahoru klademe mandle napůl namočené v čokoládě na vaření (jako hříbečky) a dozdobujeme kokosem nabarveným na zeleno (jako travička) POZNÁMKA: Veškeré cukroví plním a zdobím až v posledním týdnu před Vánoci, aby byly krémy čerstvé. Zobrazeno doposud 686 x.
|
Všichni uživatelé |