SkoricovkaAutor: Verdík , 5.10.2009 19:38:18
Suroviny Na těsto: 3 celá vajíčka, 12 dkg cukru, 15 dkg hladké mouky, 3/4 prášku do • pečiva, 75 ml oleje, 75 ml vlažného mléka. • • Na puding: 1/2 litru mléka, 1 čokoládový puding, 2 lžíce cukru. • • Na potření: 1 zakysaná smetana, 1 vanilkový cukr. • • Na posyp: mletá skořice Postup Z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme puding.
Vajíčka prudce šlehačem vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a vysypaný menší pekáček nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového těsta lžící lijeme uvařený puding cik cak. Poté vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme do růžova. Puding nám v buchtě klesne a těsto nám vytvoří takové bochánky. Smícháme si zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a ihned povrch touto kašičkou potřeme. Dáme někam za okno do chladu a po chvilce posypeme hustě mletou skořicí. Krájíme až po úplném vychladnutí a skladujeme v lednici. Jo péct na 150°C cca 25 minut, je třeba to hlídat, jde to rychle, buchta vyskočí nad pudink a jak začne hnědnout tak ji vyndej. Zobrazeno doposud 311 x.
|
Všichni uživatelé |