Lemon drizzle cakeAutor: UK1 , 6.10.2009 22:10:50
Suroviny 115g neslaneho masla • 115g cukru krystal • 4 velka vejce • 180g strouhanych mandli • 30g celeho maku • 125g self-raising mouky • kura a stava ze dvou organic citronu • • Na syrup: • 100g krystaloveho cukru • 90g citronove stavy • • Na polevu: • 150g cukru moucka • kura a stava z jednoho organic citronu Postup Maslo vyslehame s cukrem do peny, pak pridavame vejce jedno po jednom, pote mandle, mak, citronovou kuru a stavu a prosatou mouku. Nalijeme do vymazane a vysypane dortove formy. Peceme dozlatova (vyzkousime spejli). Nechame lehce vychladit, propichame huste spejli a zalijeme syrupem uvarenym z citronove stavy a cukru. Nechame vychladnout a potreme polevou z cukru a citonu. Nejlepsi v lete s kopeckem vanilkove zmrzliny:-)
Zobrazeno doposud 301 x.
|
Všichni uživatelé |