Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

dusene kure po spanelsku

Autor: babiki , 7.10.2009 20:23:37
Postup
Španělské dušené kuře
kategorie: stehna

recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 85 minut

Ingredience:
4 porce kuřete (stehna),
25 g mouky,
1 KL soli,
pepř,
1 PL lahůdkové papriky,
3 PL olivového oleje,
1 velká pokrájená červená cibule,
2 rozetřené stroužky česneku,
6 pokrájených rajčat, nebo 425 g konzervovaných pokrájených rajčat,
1 zelená paprika, zbavená semínek a pokrájená,
1,5 dl španělského červeného vína (ne, krabicového),
3 dl kuřecího vývaru,
3 středně velké brambory, oloupané a rozčtvrcené,
12 vypeckovaných černých oliv,
1 bobkový list

1 PL = 1 polévková lžíce
1 KL = 1 kávová lžička

Příprava:
Do většího igelitového pytlíku dejte mouku, sůl, pepř a papriku.

Omyjte porce kuřete a otřete do sucha papírovým ubrouskem. Vložte je do pytlíku a protřepejte, aby se ve směsi obalily.

Ve velkém ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej. Přidejte porce kuřete a smažte je 5-8 minut na středním plameni, dokud nezačnou po obou stranách hnědnout. Děrovanou lžící je z hrnce vyjměte a dejte stranou.

Přidejte do hrnce cibuli a česnek a smažte pár minut, dokud nezačnou zlátnout. Přidejte rajčata a papriku a poduste vše 2-3 minuty.

Dejte zpět do hrnce porce kuřete. Přidejte víno, vývar a brambory a pak olivy a bobkový list. Přikryjte hrnec pokličkou a 1 hodinu nechte zapékat v předehřáté troubě při 190 °C.

Je-li třeba, přisolte a připepřete.

Doporučená příloha:
čerstvé pečivo a zbytek červeného vína

Původní kuchyní tohoto receptu je Španělsko
Autorem receptu je toast
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 415 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.