dusene kure po spanelskuAutor: babiki , 7.10.2009 20:23:37
Postup Španělské dušené kuře
kategorie: stehna recept je určen pro 4 osob(y) doba přípravy je cca 85 minut Ingredience: 4 porce kuřete (stehna), 25 g mouky, 1 KL soli, pepř, 1 PL lahůdkové papriky, 3 PL olivového oleje, 1 velká pokrájená červená cibule, 2 rozetřené stroužky česneku, 6 pokrájených rajčat, nebo 425 g konzervovaných pokrájených rajčat, 1 zelená paprika, zbavená semínek a pokrájená, 1,5 dl španělského červeného vína (ne, krabicového), 3 dl kuřecího vývaru, 3 středně velké brambory, oloupané a rozčtvrcené, 12 vypeckovaných černých oliv, 1 bobkový list 1 PL = 1 polévková lžíce 1 KL = 1 kávová lžička Příprava: Do většího igelitového pytlíku dejte mouku, sůl, pepř a papriku. Omyjte porce kuřete a otřete do sucha papírovým ubrouskem. Vložte je do pytlíku a protřepejte, aby se ve směsi obalily. Ve velkém ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej. Přidejte porce kuřete a smažte je 5-8 minut na středním plameni, dokud nezačnou po obou stranách hnědnout. Děrovanou lžící je z hrnce vyjměte a dejte stranou. Přidejte do hrnce cibuli a česnek a smažte pár minut, dokud nezačnou zlátnout. Přidejte rajčata a papriku a poduste vše 2-3 minuty. Dejte zpět do hrnce porce kuřete. Přidejte víno, vývar a brambory a pak olivy a bobkový list. Přikryjte hrnec pokličkou a 1 hodinu nechte zapékat v předehřáté troubě při 190 °C. Je-li třeba, přisolte a připepřete. Doporučená příloha: čerstvé pečivo a zbytek červeného vína Původní kuchyní tohoto receptu je Španělsko Autorem receptu je toast Zobrazeno doposud 415 x.
|
Všichni uživatelé |