ZelnakyAutor: Lenelka , 9.11.2009 16:03:57
Suroviny 1000g zeli (pokrajeneho) • 2 lzice sadla • 1 vejce • sul dle chuti • kmin dle chuti • 500g hl. mouky • olej na pomasteni Postup Vse nandame do misy (zeli slite a vymackane) a zpracujeme rukama, muzeme pridat vice mouky, dokud je testo jen mirne lepkave. Na pomoucenem vale vyvalime do tenka (tohle zalezi na rodinnych zvyklostech, uz jsem videla tluste zelnaky, ale ja je nerada:-)), rozprostreme na plech vymasteny olejem, rozkrajime na kousky (ja delam asi 10x10 cm), nejlepe to jde radylkem nebo krajecem na pizzu. Povrch pomazeme olejem, strcime do trouby vyhrate asi na 200 stupnu. Jsou hotove, kdyz na okrajich hnednou. Vyndame na tac, muzeme jist teple i studene, studene jsou tvrdsi.
Zobrazeno doposud 322 x.
|
Všichni uživatelé |