Mléčná hmota na dorty neboli falešný marcipánAutor: Sarimana+Šárka 4/02+Tobík 7/10 , 22.2.2010 15:57:35
Suroviny 20 dkg sušeného polotučného mléka (modrá krabice), 20 dkg moučkového cukru - prosít, 3-4 lžičky oleje (spíš trochu víc), 3-4 lžíce pšeničného sirupu (nebo ječný, kukuřičný - ze zdravé výživy - např. Country life apod.) • Üdajně se dá dělat i ze Sunaru, já jsem to ale zatím nezkoušela. Může se přidat nějaké aroma - mandlová tresť atd. Postup Hňácat a hňácat - jednou jsem to podle rady dala do domácí pekárny, ale moc se mi to nedařilo, tak hňácám raději v ruce. :-(
Hotovou hmotu dát do sáčku a nechat vychladnout - asi 2 hoďky. Pokud je moc měkká, zahustit stejným dílem sušeného mléka a cukru. Pokud lepí, potřít ruce olejem a propracovat. Líp se to tedy zahušťuje než naopak. :-) Skladovat v igelitu - nebo radši v několika, na delší dobu se dává do lednice. Po vyndání z lednice je hmota tuhá, musí se nahřát v mikrovlnce a rozpracovat mokrýma rukama, případně přidat ještě pšeničný sirup. Upřímně řečeno, lepší je udělat si jen potřebné množství a neskladovat v lednici, protože pak má marcipán tendenci zůstat tuhý - já ho z té lednice pro jistotu sním, to jde dobře i když je tvrdší. :-)) Zobrazeno doposud 335 x.
|
Všichni uživatelé |