Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Vepřové řízky jinak

Autor: Irča +3 , 18.3.2010 12:26:30
Suroviny
vepřové řízky, • strouhanka, • vejce - dle počtu řízků, • sůl, • pepř (nemusí být), • 1 bujon, • 1/2 l vody, • olej na smažení, • plátek másla • •
Postup
Vepř.řízky mírně osolíme (méně než-li obyčejně), trošku opepříme a pokládáme do strouhanky - tu vmačkáme co nejvíce "do řízků" (obalíme).
Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme jej v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.
Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s plátkem másla a 1/2 l vody.
Osmažené řízky naskádáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby. (já vždy do řízků píchnu a když jsou krásně měkkoučké, div se nerozpadají, tak jsou hotové). Sosík pak dám na tu bramborovou kaši.
Ještě pozor se solením. Maso osolit trošku a vajíčko už pak ne, nebo jen malinko, protože vývar z bujonu je slaný, tak aby nebylo přesolené....
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 499 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.