Vepřové řízky jinakAutor: Irča +3 , 18.3.2010 12:26:30
Suroviny vepřové řízky, • strouhanka, • vejce - dle počtu řízků, • sůl, • pepř (nemusí být), • 1 bujon, • 1/2 l vody, • olej na smažení, • plátek másla • • Postup Vepř.řízky mírně osolíme (méně než-li obyčejně), trošku opepříme a pokládáme do strouhanky - tu vmačkáme co nejvíce "do řízků" (obalíme).
Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme jej v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s plátkem másla a 1/2 l vody. Osmažené řízky naskádáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby. (já vždy do řízků píchnu a když jsou krásně měkkoučké, div se nerozpadají, tak jsou hotové). Sosík pak dám na tu bramborovou kaši. Ještě pozor se solením. Maso osolit trošku a vajíčko už pak ne, nebo jen malinko, protože vývar z bujonu je slaný, tak aby nebylo přesolené.... Zobrazeno doposud 510 x.
|
Všichni uživatelé |