Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Tvarohový koláč speciál

Autor: CoMoDor+2 , 28.4.2010 13:19:34
Chutná jako kynutý, ale bacha kynout nemusí, je to fakt rychlovka!
Suroviny
Těsto:8 g kypřící prášek, 400 g polohrubá mouka, 70 g cukr moučka, 1 ks vejce, 70 g tuk na pečení, 75 ml mléko, 30 g droždí • Náplň: 500 g polotučný tvaroh, 150 g cukr moučka, 10 g hrubá(polohrubá) mouka • Žmolenka:60 g cukr krystal, 35 g máslo, 100 g hrubá(polohrubá) mouka
Postup
Na vál navážíme mouku cukr a tuk. Plech vymažeme máslem. Do hrnku nalijeme mléko, odebereme 3 lžíce mouky, lžičku cukru a přidáme droždí. Lžičkou rozmícháme kvásek a dáme vykynout, až zdvojnásobí objem. Do zbylé mouky vmícháme prášek do pečiva, přidáme vejce, vykynutý kvásek a rukama vypracujeme hladké těsto. Potom je na vále rozválíme, přeneseme na plech a válečkem rozválíme až ke krajům plechu.

Připravíme si náplň a drobenku. Do mísy dáme všechny ingredience na náplň a vařečkou, případně šlehačem rozmícháme. Je-li náplň tuhá, přidáme trochu mléka. Do jiné misky navážíme ingredience na drobenku a rukama zpracujeme, až se vytvoří drobenka.

Náplň rozetřeme na těsto, posypeme drobenkou a vložíme do rozehřáté trouby. Tvarohový koláč speciál pečeme 20 minut při 190 °C. Místo tvarohové náplně můžeme koláč poklást, půlenými meruňkami, švestkami, rynglemi, nebo posypat rybízem nebo borůvkami.

Na tvaroh jsem ještě dala meruňky a pak žmolenku a nemělo to chybu. Ale není to recept můj, ale už sjem ho pekla a určo upeču zase!

Jen mi to množství těsta nepřišlo na klasický velký plech, tak to možná bude spíš na plech an kuůatý koláč, já nemám klasickou troubu, ale jen mikrovlnku s horkým vzduchem a mám menší plechy a bylo to akorát takže volbu plechu nechám na vás.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 3 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 398 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.