Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Autor: Srpnatka_2010 , 27.5.2010 8:52:57
Suroviny
500g polohr. mouky • 75g krupicového cukru • 75g rozpuštěného másla + na plech • 2 žloutky + 1 vejce na potření okrajů • 25g droždí • 250ml polotučného mléka • nastrouhaná kůra z jednoho biocitronu • 1 lžička soli • 500-600g rebarbory, oloupané a nakrájené na kostičky • 2 sáčky vanilkového cukru • Na drobenku • 140g hrubé mouky • 100g másla, nakrájeného na kousky • 100g krupicového cukru
Postup
Mouku nasypte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte polovinu cukru a rozdrobte droždí. Nechte zhruba 10 min stát, aby vzešel kvásek. Pak přidejte žloutky (já dávám celý vajíčka, protože co pak s bílkama), máslo, zbytek krystalového cukru, citronovou kůru, sůl a postupně přilévejte zbytek mléka. Zadělejte těsto - nejprve ho míchejte vařečkou, až přestane lepit, můžete ho zpracovat rukama. Nechejte až dvě hodiny kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Předehřejte troubu na 170C. Dva plechy vymažte máslem (já dala jen na jeden plech). Na každý dejte polovinu těsta a rukama (nejlépe to jde hranou dlaně) ho roztáhněte po celé ploše. Koláče posypte rebarborou a poprašte vanilkovým cukrem. Na drobenku dejte do mísy máslo, posypte ho moukou a cukrem a rychle prsty zpracujte. Drobenkou pak posypte koláče. Jejich okraje potřete rozšlehaným vejcem a pečte zhruba dvacet minut nebo dokud okraje koláčů nezezlátnou.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 893 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.