Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Zelné golubce

Autor: Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 , 1.2.2010 20:37:36
Zelné listy plněné směsí mletého masa
Suroviny
1x hlávka zelí • 1kg mletého maso • 1 sáček rýže • 2 vajíčka • smetanu na vaření • rajský protlak • sterilované zelí • sůl, pepř • alobal • • Příloha: brambory
Postup
Nachystejte si směs z mletého masa, rýže, vajíček, osolit, opepřit.

Spaříte si celou hlávku zelí, jakmile změkne tak poodkrajujte měkké listy a vráťte hlávku do vody.

Do měkkých listů zabalíte trochu mletého masa, musíte to zabalit pěvně. Golubce skládejte na těsno vedle sebe, můžete i ve dvou řadách. Když ty listy ztrvdnou, tak je zase na chvilku dejte do horké vody. Když jsou všechny golubce v pekáčku, tak na to poklaďte proprané sterilované zelí a zalijte se to smetanou smíchanou s rajským protlakem. Přikryjte z vrchu alobalem, aby to neosychalo. Dejte to zapéct. Já mám plynovou troubu a mám to nastavené na slabý plamen, ale dávám to do trouby předehřáté na plno. Asi na hoďku. K tomu dávám vařené brambory.

Na talíř se dává golubec s trochou toho zelí + příloha. Protože je toho hodně dá se to krásně zamrazit. Neztratí to na kvalitě ani chuti,
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 775 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.