Zelné golubceAutor: Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 , 1.2.2010 20:37:36
Zelné listy plněné směsí mletého masa
Suroviny 1x hlávka zelí • 1kg mletého maso • 1 sáček rýže • 2 vajíčka • smetanu na vaření • rajský protlak • sterilované zelí • sůl, pepř • alobal • • Příloha: brambory Postup Nachystejte si směs z mletého masa, rýže, vajíček, osolit, opepřit.
Spaříte si celou hlávku zelí, jakmile změkne tak poodkrajujte měkké listy a vráťte hlávku do vody. Do měkkých listů zabalíte trochu mletého masa, musíte to zabalit pěvně. Golubce skládejte na těsno vedle sebe, můžete i ve dvou řadách. Když ty listy ztrvdnou, tak je zase na chvilku dejte do horké vody. Když jsou všechny golubce v pekáčku, tak na to poklaďte proprané sterilované zelí a zalijte se to smetanou smíchanou s rajským protlakem. Přikryjte z vrchu alobalem, aby to neosychalo. Dejte to zapéct. Já mám plynovou troubu a mám to nastavené na slabý plamen, ale dávám to do trouby předehřáté na plno. Asi na hoďku. K tomu dávám vařené brambory. Na talíř se dává golubec s trochou toho zelí + příloha. Protože je toho hodně dá se to krásně zamrazit. Neztratí to na kvalitě ani chuti, Zobrazeno doposud 775 x.
|
Všichni uživatelé |