Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Rohlíky z domácí pekárny od Mata-dva_kluci

Autor: Maťa. , 1.2.2010 23:28:50
Suroviny
260 ml teplejší vody • 2 PL oleje • 2 ČL soli • 500 g polohrubé mouky • 1 a půl ČL sušeného droždí • vajíčko nebo mléko • mák nebo hrubozrnná sůl nebo semínka
Postup
Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do nádoby, program těsto a umícháme.

Poté si těsto rozdělíme na
15 stejných hromádek a necháme dalších 15 minut kynout. Každou hromádku vyválíme do oválku a motáme dovnitř. Hotové rohlíky dáme na plech (popřípadě necháme ještě chvíli na plechu dokynout), potřeme vajíčkem nebo mlékem a můžeme pomakovat nebo posolit hrubozrnnou solí nebo posypat semínky. Péct na 150 stupňů 20 minut.

Doba přípravy:

Program těsto, potom kynutí hromádek 15 minut, nakonec péct na 150 stupňů 20 minut.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 306 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.