Rohlíky z domácí pekárny od Mata-dva_kluciAutor: Maťa. , 1.2.2010 23:28:50
Suroviny 260 ml teplejší vody • 2 PL oleje • 2 ČL soli • 500 g polohrubé mouky • 1 a půl ČL sušeného droždí • vajíčko nebo mléko • mák nebo hrubozrnná sůl nebo semínka Postup Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do nádoby, program těsto a umícháme.
Poté si těsto rozdělíme na 15 stejných hromádek a necháme dalších 15 minut kynout. Každou hromádku vyválíme do oválku a motáme dovnitř. Hotové rohlíky dáme na plech (popřípadě necháme ještě chvíli na plechu dokynout), potřeme vajíčkem nebo mlékem a můžeme pomakovat nebo posolit hrubozrnnou solí nebo posypat semínky. Péct na 150 stupňů 20 minut. Doba přípravy: Program těsto, potom kynutí hromádek 15 minut, nakonec péct na 150 stupňů 20 minut. Zobrazeno doposud 306 x.
|
Všichni uživatelé |