Pórková s krupicovými "pucíky"Autor: anemon , 3.2.2010 10:24:12
Jídlo z našeho dětství, místo pórku dává mamka na proužky krájenou spařenou kapustu.
Suroviny 1 l čistého vývaru (může být z kostky, ale domácí je lepší), • 2 pórky, nakrájené na kolečka (i zelenou část), • 2 vejce, • 4 polévkové lžíce dětské krupičky, • 2 cm z kostky másla (cca), může být i olej. • Dle chuti: sůl, muškátový oříšek - dávám já, může být pepř, polévkové koření... Postup Vývar dám ohřát. Pórky chvilku podusím na másle (jen z nich vydusím vodu), nasypu na ně krupičku, osolím, po chvilce na to klepnu vejce a důkladně promíchám a vařečkou dělám hrudky, když se trochu opečou (vejce musí už být sražená) nasypu to celé do polévky a cca 10min. nechám provařit, nakonec nastrouhám muškátový oříšek.
Jsou toho 4 velké porce, které jsou dost syté. Zobrazeno doposud 444 x.
|
Všichni uživatelé |