Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Padanec

Autor: anemon , 6.2.2010 9:01:39
Moučník z jablek
Suroviny
1/4 l hrubé mouky • 1/4 l dětské krupičky • 1/4 l cukru krupice • 1 prášek do pečiva • hrst rorinek • hrst hrubě sekaných vlašských ořechů • 1/2 citronu • 1/2 kostky másla nebo hery • 1 kg hrubě strouhaných jablek - i víc, pokud jsou sušší • • varianta - mouku a krupičku nahradit 2 dl pohankové krupice, 3dl polohrubé mouky, cukr nahradit hnědým třtinovým
Postup
Mouku, krupičku, cukr, prášek smíchám, rozdělím na tři díly, jablka na dva díly, větší dortovou formu vystříkám olejem ve spreji (nebo normálně vymažu máslem), rovnoměrně nasypu vrstvu mouky s cukrem, vrstvu jablek, druhou mouky s cukrem, druhou jablek - na druhá jablka nakapu citronovou šťávu, nasypu rozinky a ořechy, ev okořením skořicí, nasypu poslední vrstvu mouky s cukrem, pokladu tenkými plátky másla, dám do horké trouby, peču na 160 stupňů 40-45minut (podle vlhkosti jablek, pokud jsou sušší, upeče se moučník cca na 170 za 35 min, pokud pouští hodně šťávu, musí se péct déle na 160) Vychladnout nechám ve formě (mám teflonovou)
První den je moučník křupavý, druhý zvláční, jí se lžičkou.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 950 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.