Zapečené kuře, krůtaAutor: anemon , 17.2.2010 8:26:15
Jídlo z " jednoho hrnce"
Suroviny 1 kg masa - kuřecí nebo krůtí stehenní plátek, nakrájený na větší kousky,nebo kuřecí špalíky, paličky bez kůže. • 2 kg brambor, oškrábané a nakrájené jako maso. • Kelímek obyčejného jogurtu. • 2-3 lžíce plnotučné (nebo ostré) hořčice. • Sůl, koření dle chuti. • Kelímek šlahačky - stačí plnotučné mléko. • • Varianta - místo hořčice drcený česnek v libovolném množství :-))) • Postup Den předem dám maso marinovat do jogurtu smíchaného se solí, hořčicí (česnekem), druhý den přidám brambory, zamíchám, podleju trochou vody , peču přiklopené pomalu, delší dobu (cca 180 stupňů, 1,5 hod), potom odklopím, zaleju šlehačkou, dopeču odklopené na nejvyšší teplotu cca 15 min.
Zobrazeno doposud 259 x.
|
Všichni uživatelé |