Lasagne po MoravičanskuAutor: zářiovky - správce , 2.5.2011 16:19:02
Velikost pekáčku - 33 x 23 cm.
Suroviny kuřecí prsa (balení po 3) • listové těsto • špenátový protlak 400g • 2 vejce • 3 bílky • cca 2 dcl mléka • sůl • koření (já dala Gyros, Kari, Provensálské bylinky) • česnek (dle chuti) Postup Maso nakrájet na kostičky, orestovat na pánvi na oleji, okořenit, osolit. Přidat špenát. Až se rozpustí přidat mléko s rozšlehanými 2 vejci a prolisovaný česnek. Směs dosolit podle chuti.
Dno pekáčku vymazat olejem. První placku těsta rozválet podle velikosti pekáčku, vložit do něj a nahoru rozprostřít půlku masové směsi. Pak vyválet druhou půlku, tu položit nahoru a na ni rozprostřít druhou část směsi. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180°C odkryté, aby se vypařila přebytečná šťáva ze špenátu. Chvíli na horkovzduch a potom na horní a dolní pečení. Mezitím ušlehat sníh z bílků s trochou soli a když je jídlo skoro dopečené - podle barvy těsta - rozprostřít sníh nahoru a dopéct na horní pečení. Zobrazeno doposud 509 x.
|
Všichni uživatelé |