Krémová čočka s klobásamiAutor: Bajbojka , 6.4.2011 15:51:45
Výborná čočka se zeleninou.
Suroviny 400 g čočky • 8 bavorských klobás (nebo jiná uzenina) • 1 cibule • 2 mrkve (já dávám více) • 1 kousek celeru (můžeme přidat i petržel) • 2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje • 2 většín plátky slaniny nakrájené na nudličky • 1/2 lžičky sušeného tymiánu • 200 ml horkého zeleninového vývaru • sůl a pepř • 4m lříce 30% smetany Postup 1) Čočku důkladně propláchneme a v čisté vodě ji necháme přes noc namočenou. 2) Vodo slijeme a v nové čočku vaříme hodinu do změknutí. 3) Rozpálíme gril a patnáct až dvacet minut grilujeme klobásy, aby byly propečené a na povrchu krásně zlatohnědé. 4) Mezitím nasekáme zeleninu na malé kousky. 5) Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme slaninu a 2 minuty ji opékáme, přidáme kousky zeleniny a tymián. 6) Za občasného míchání opékáme zhruba 8 minut, aby zelenina změkla a začala hnědnout. 7) Přilijeme vývar a vaříme 10 minut, dokud mrkev nezměkne. 8) Přidáme uvařenu a okapanou čočku. 9) Zahřejeme, osolomí a opepříme dle chuti a vmícháme smetanu. 10) Podáváme s klobáskami. Dobrou chuť :-p Přidejte svůj komentář
(zatím 4 komentářů)
Zobrazeno doposud 726 x.
|
Všichni uživatelé |