Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Krémová čočka s klobásami

Autor: Bajbojka , 6.4.2011 15:51:45
Výborná čočka se zeleninou.
Suroviny
400 g čočky • 8 bavorských klobás (nebo jiná uzenina) • 1 cibule • 2 mrkve (já dávám více) • 1 kousek celeru (můžeme přidat i petržel) • 2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje • 2 většín plátky slaniny nakrájené na nudličky • 1/2 lžičky sušeného tymiánu • 200 ml horkého zeleninového vývaru • sůl a pepř • 4m lříce 30% smetany
Postup
1) Čočku důkladně propláchneme a v čisté vodě ji necháme přes noc namočenou.
2) Vodo slijeme a v nové čočku vaříme hodinu do změknutí.
3) Rozpálíme gril a patnáct až dvacet minut grilujeme klobásy, aby byly propečené a na povrchu krásně zlatohnědé.
4) Mezitím nasekáme zeleninu na malé kousky.
5) Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme slaninu a 2 minuty ji opékáme, přidáme kousky zeleniny a tymián.
6) Za občasného míchání opékáme zhruba 8 minut, aby zelenina změkla a začala hnědnout.
7) Přilijeme vývar a vaříme 10 minut, dokud mrkev nezměkne.
8) Přidáme uvařenu a okapanou čočku.
9) Zahřejeme, osolomí a opepříme dle chuti a vmícháme smetanu.
10) Podáváme s klobáskami.

Dobrou chuť :-p
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 696 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.