Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Perníčky

Autor: Sluníčko(2 kluci + ?) , 25.10.2011 12:48:26
Po upečení je dobré dát do kameninové mísy, ale poslouží i mísa vystlaná alobalem a dát do chladu. K tomu přidávám čtvrtky jablíček, aby perníčky natáhly vlhkost - pozor, jablka kontrolovat a případně vyměnit, aby nezačla plesnivět!
Suroviny
650 g hladké mouky • 250 g moučkového cukru • 100 g medu • 50 g másla • 30 g sádla • 3 rovné kávové lžičky sody • 4 celá vejce • 3/4 sáčku perníkového koření
Postup
Já dělám těsto v domácí pekárně, je dost tuhé a takto to mám bez práce:-) Ale jinak asi takto:
Těsto připravit na vále - mouka, cukr, důlek - do toho vše ostatní, tuk nakrájet na menší kousky, prohníst. Je to opravdu tužší těsto. Dát minimálně na jeden den až jeden týden do igeliťáku do lednice. Vyválet 4 mm plát - vyskočí tak na 1 cm při pečení. Vykrajovat formičkami nebo nožem. Před upečením potřít žloutkem s vodou. Peče se podle barvy asi 10 min na 200 st. - dle trouby.

Poleva: 1 bílek, 150 g moučkového cukru, citron. šťáva - vyšlehat do pěny.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 367 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.