Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Nakládaný hermelín

Autor: únor07 , 12.8.2008 17:55:05
Pro milovníky tohoto sýra :o))))
Postup
Potřebujeme:

sklenici odpovídající velikosti (jelikož je nutná celkem rychlá konzumace - nenakládáme toho hodně, pouze tolik kolik jsme schopni opakovaně sníst)
hermelín, cibuli, česnek, pepř celý, bobkový list, feferonky, olej

Postup:

cibulku nakrájíme na kolečka, tak i česnek
hermelín prokládáme cibulí, česnekem, pepřem, podle chuti feferonkama
bob. list 1-3 dáme z boku sklenice
na závěr zalijeme vlažným olejem cca 50°C (je to lepší pro rychlejší "zraní")
sklenici pevně uzavřeme a uložíme do temna - nejlépe do špajzu
při pokojové teplotě můžeme otevřít za 3-5 dní (koštování je povoleno) :o)))
konzumace musí být rychlá - cca do týdne, jelikož nám pak začne hermelín "přezrávat"
Jen tak pro srovnání: pro tři dospělé osoby jsem nakládala 10 hermelínů

TYP: hermelíny můžete pokrájet na kostičky, čtvrtky, půlky - jejich zrání i konzumace je rychlejší

Už se těším až jich o vánocích pár naložím - máme je moc rádi!

Dobrou chuť

Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 178 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.