Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

KOBLIHY - KLASICKÉ

Autor: únor07 , 12.8.2008 18:03:12
Postup


KOBLIHY – klasické 500g polohr. mouky 30g tuku 30g cukru 3 žloutky 30g droždí 1 lžíce rumu špetka soli ¼ mléka hustá zavařenina olej Necháme vykynout kvásek ze lžičky cukru a mouky, droždí a 4 lžic vlažného mléka. Utřeme tuk s cukrem a žloutky do pěny. Do ní vlijeme kvásek, rum, přisypeme mouku, trochu soli a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout. Lehce rozválíme na plát asi 1 cm silný a skleničkou na něm naznačíme koblihy. NA polovinu koleček dáme doprostřed malé množství marmelády. Na ně položíme vykrojená kolečka, okraje přitiskneme a znovu vykrojíme koblihy (to je důležitý uzavírací fígl:o). Přikryjeme je utěrkou a necháme kynout po jedné straně, potom je obrátíme a necháme kynout ještě 10 minut po druhé straně. Vykynuté koblihy vkládáme do rozpálkeného oleje tak, aby byly z poloviny potopeny. Zakryjeme je pokličkou a smažíme pomalu asi 2-3 minuty.Pak odkryjeme, obrátíme a smažíme po druhé straně. Usmažené koblížky necháme odkapat na ubrousku.

Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 312 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.