Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)Autor: Sladké recepty , 30.11.2018 13:48:12
Sladký smetanový dezert s jedinečnou chutí želé bonbonů Pedro.
Suroviny 4 porce, ingredience: • 500 ml smetana ke šlehání • 1 ks vanilkový lusk / vanilkový cukr • 10 g krupicový cukr • 3 balíčky Pedro Medvídci • 2 lžičky práškové želatiny • Postup Postup:
Krok 1 Želé část Nad vodní lázní rozpustíme v nerezové misce Pedro Medvídky (červené / mix barev dle libosti), které lijeme do poloviny servírovacích sklenic. Dáme zachladit na 2 hodiny do lednice. Krok 2 Smetanová část: 500 ml smetany ke šlehání smícháme s jedním vanilkovým cukrem (nebo se dření z poloviny vanilkového lusku a 10 g krupicového cukru). Lehce ohřejeme a důkladně promícháme se dvěma lžičkami práškové želatiny, kterou jsme si předtím nechali na 10 minut rozpustit se lžící vody. Krok 3 Smetanovou část lijeme na ztuhlou želatinovou. Poté necháme 4 hodiny v chladničce. Po zatuhnutí můžeme servírovat. Zobrazeno doposud 154 x.
|
Všichni uživatelé |