Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Osvěžující salát s mangem

Autor: Čížek Karel , 11.7.2019 11:14:00
Tímto salátem vás přesvědčíme, že brusinky nejsou jenom zimní záležitost a příloha ke svíčkové. V létě jim to sluší možná ještě víc, protože oceníme jejich nasládlou a příjemně nahořklou chuť. K bílému masu a ledovému salátu jsou prostě dokonalé.
Suroviny
hlávka ledového salátu • 1 ks Brusinek Hamé • 2 lžíce vinného octa • hrst pekanových ořechů • 250 g krůtího masa • 200 g sýru feta • 75 ml olivového oleje •
Postup
Polovinu fety dáme do hrnku spolu s brusinkami a octem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme třetinu olivového oleje a rozmixujeme. Potom přidáme další díl, opět rozmixujeme a stejně tak poslední dávku oleje.
Ledový salát opereme, necháme řádně okapat a natrháme. Krůtí maso obereme a rozdělíme po vláknech na menší kousky.
Do salátové mísy dáme nejprve vrstvu salátu, na ni navršíme pečené krůtí maso a pokapeme dresinkem. Posypeme pekanovými ořechy a nadrobenou fetou. Podáváme s čerstvým pečivem.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 130 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.