Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Sicilská crostata

Autor: Čížek Karel , 18.7.2019 15:46:57
Letní chutě a vyzrálé ovoce začarované do křehkého italského koláče. Crostata pochází ze Sicílie, ale miluje ji celý Apeninský poloostrov. Marmeládovou náplň klidně zvolte podle vlastní chuti. Italský originál bývá nejčastěji meruňkový nebo ostružinový.
Suroviny
400 g vypeckovaných švestek • 220 g švestkových povidel Hamé • 1 lžíce kukuřičného škrobu • šťáva z půlky citrónu • 3 lžíce tmavého rumu • 50 g třtinového cukru • • Na drobenku: • 100 g másla • 100 g ovesných vloček • 50 g strouhaného kokosu • 50 g nasekaných vlašských ořechů • 50 g mandlové mouky • 90 g třtinového cukru • ½ lžičky skořice • špetka hřebíčku • špetka soli • máslo na vymazání •
Postup
Švestky si nakrájíme na čtvrtky a smícháme s ostatními surovinami na ovocnou směs.
Všechny suroviny na drobenku dáme do druhé mísy a důkladně zpracujeme prsty.
Zapékací misky si vymažeme máslem a naplníme ovocnou směsí, na kterou nakonec nasypeme drobenku.
Pečeme na 180 stupňů zhruba 20 minut.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 7 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.