Pařížský dort za studenaAutor: Unor 2008 , 25.11.2008 9:37:01
Suroviny 1 balíček piškotů • 1 balíček kakaa (cca 125g) • 4 dl vody (dejte raději méně ..cca 2-3) • světlá želatina • 1 máslo nebo ztužený tuk • 150 g cukr moučka • šlehačka na ozdobu Postup Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou připravenou podle návodu na balíčku. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne.
Zobrazeno doposud 4827 x.
|
Všichni uživatelé |