Nakládaný hermelínAutor: únor07 , 12.8.2008 17:55:05
Pro milovníky tohoto sýra :o))))
Postup Potřebujeme:
sklenici odpovídající velikosti (jelikož je nutná celkem rychlá konzumace - nenakládáme toho hodně, pouze tolik kolik jsme schopni opakovaně sníst) hermelín, cibuli, česnek, pepř celý, bobkový list, feferonky, olej Postup: cibulku nakrájíme na kolečka, tak i česnek hermelín prokládáme cibulí, česnekem, pepřem, podle chuti feferonkama bob. list 1-3 dáme z boku sklenice na závěr zalijeme vlažným olejem cca 50°C (je to lepší pro rychlejší "zraní") sklenici pevně uzavřeme a uložíme do temna - nejlépe do špajzu při pokojové teplotě můžeme otevřít za 3-5 dní (koštování je povoleno) :o))) konzumace musí být rychlá - cca do týdne, jelikož nám pak začne hermelín "přezrávat" Jen tak pro srovnání: pro tři dospělé osoby jsem nakládala 10 hermelínů TYP: hermelíny můžete pokrájet na kostičky, čtvrtky, půlky - jejich zrání i konzumace je rychlejší Už se těším až jich o vánocích pár naložím - máme je moc rádi! Dobrou chuť Zobrazeno doposud 189 x.
|
Všichni uživatelé |