Margot řezy (hrníčkové)Autor: Hamťulka , 12.2.2009 17:10:50
Vynikající a pro děti na pohled i lákavé
Suroviny 2 hrnky polohrubé mouky • 1 hrnek pískového cukru • 1 kelímek smetany ke šlehání • 1/2 hrnku mléka • 1/2 hrnku oleje • 2 vejce • 1 balíček vanilkového cukru • 1 prášek do pečiva • 1 čokoláda Margot (ta větší) • 1 sojový suk • • Poleva: • 15 dkg cukru moučky • 7 - 8 dkg másla • 2 lžíce kakaa • 2 lžíce rumu • 1 nebo 1 a půl lžíce horké vody • přes půl lžíce polohrubé mouky Postup Mouku smíchat s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, smetanou, mlékem, olejem a vejci. Přidat nastrouhaný margot a sojový suk.
Upečenou buchtu polijeme kakaovou polevou a dozdobíme barevným máčkem. Příprava polevy: v kastrůlku rozehřát máslo, do něj zamíchat ostatní suroviny a na mírném ohni chvíli zahřívat až se začne vařit, poté stahnout z ohně a po chvilce je možno ji rozetřít stěrkou na upečený koláč. Zobrazeno doposud 1150 x.
|
Všichni uživatelé |