Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Žloutkové věnečky

Autor: Myšička21 , 2.10.2009 13:50:52
Receptů mám několik, ale tyto mi přijdou nejlepší a nejjednodušší ;-)
Suroviny
TĚSTO: 1/4 litru vody • špetka soli • 15 dkg másla • 15 dkg polohrubé mouky • KRÉM: 6 dcl mléka • 2 vanilkové pudinky • 20 dkg cukru • 25 dkg másla • POLEVA: 30 dkg cukru moučka • 4 lžíce horkého mléka • 1 lžíce rumu (není potřeba) • 4 vejce
Postup
TĚSTO:
Přivedeme vodu k varu, odstavíme z plotny, přidáme sůl a tuk a vmícháme mouku. Mícháme dokud se nevytvoří "knedlík" a hmota se neodlepí od stěn. Necháme vychladnout a pak postupně vmícháme vejce.
Dáme do pytlíku a na plech tvarujeme věnečky, větrníky či jiné požadované tvary. Dáváme na sebe vždy 2 vrstvy! Necháme rozestupy, protože věnečky mírně narostou. Dáme do trouby vyhřáté na 250°C, až věnečky vyrostou, tak ztlumíme na 160°C a dopečeme do růžova. Ještě teplé věnečky rozkrojíme na polovinu, abychom je později mohli plnit krémem (nebo můžeme i na slano pomazánkou ;-) dle chuti)
KRÉM:
Uvaříme pudinky v mléce, necháme zchladnout, ideálně v hrnci se studenou vodou. Utřeme máslo s cukrem a postupně vmícháme zchladlý pudink. Dáme do pyltlíku a plníme věnečky.
Na závěr můžeme věnečky posypat práškovým cukrem nebo na ně udělat cukrovou polevu ;-) :-P

Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1083 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.