Žloutkové věnečkyAutor: Myšička21 , 2.10.2009 13:50:52
Receptů mám několik, ale tyto mi přijdou nejlepší a nejjednodušší ;-)
Suroviny TĚSTO: 1/4 litru vody • špetka soli • 15 dkg másla • 15 dkg polohrubé mouky • KRÉM: 6 dcl mléka • 2 vanilkové pudinky • 20 dkg cukru • 25 dkg másla • POLEVA: 30 dkg cukru moučka • 4 lžíce horkého mléka • 1 lžíce rumu (není potřeba) • 4 vejce Postup TĚSTO:
Přivedeme vodu k varu, odstavíme z plotny, přidáme sůl a tuk a vmícháme mouku. Mícháme dokud se nevytvoří "knedlík" a hmota se neodlepí od stěn. Necháme vychladnout a pak postupně vmícháme vejce. Dáme do pytlíku a na plech tvarujeme věnečky, větrníky či jiné požadované tvary. Dáváme na sebe vždy 2 vrstvy! Necháme rozestupy, protože věnečky mírně narostou. Dáme do trouby vyhřáté na 250°C, až věnečky vyrostou, tak ztlumíme na 160°C a dopečeme do růžova. Ještě teplé věnečky rozkrojíme na polovinu, abychom je později mohli plnit krémem (nebo můžeme i na slano pomazánkou ;-) dle chuti) KRÉM: Uvaříme pudinky v mléce, necháme zchladnout, ideálně v hrnci se studenou vodou. Utřeme máslo s cukrem a postupně vmícháme zchladlý pudink. Dáme do pyltlíku a plníme věnečky. Na závěr můžeme věnečky posypat práškovým cukrem nebo na ně udělat cukrovou polevu ;-) :-P Zobrazeno doposud 1083 x.
|
Všichni uživatelé |