Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Skoricovka

Autor: Verdík , 5.10.2009 19:38:18
Suroviny
Na těsto: 3 celá vajíčka, 12 dkg cukru, 15 dkg hladké mouky, 3/4 prášku do • pečiva, 75 ml oleje, 75 ml vlažného mléka. • • Na puding: 1/2 litru mléka, 1 čokoládový puding, 2 lžíce cukru. • • Na potření: 1 zakysaná smetana, 1 vanilkový cukr. • • Na posyp: mletá skořice
Postup
Z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme puding.
Vajíčka prudce šlehačem vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme
olej a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a
vysypaný menší pekáček nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového
těsta lžící lijeme uvařený puding cik cak. Poté vložíme do předem vyhřáté
trouby a upečeme do růžova. Puding nám v buchtě klesne a těsto nám vytvoří
takové bochánky.
Smícháme si zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a ihned povrch touto
kašičkou potřeme. Dáme někam za okno do chladu a po chvilce posypeme hustě
mletou skořicí. Krájíme až po úplném vychladnutí a skladujeme v lednici.

Jo péct na 150°C cca 25 minut, je třeba to hlídat, jde to rychle, buchta vyskočí nad pudink a jak začne hnědnout tak ji vyndej.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 312 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.