Jablečná buchtaAutor: Martina-S , 13.10.2009 21:31:36
Špalda poprvé
Suroviny 300 g celozrnné jemně mleté špaldové mouky • 2 žloutky • 150 g másla • 150 g třtinového cukru • 1 vanilka (nebo vanilkový cukr) • 200 g nahrubo nastrouhaných jablek • 1 lžíce kakaa • 1 prášek do pečiva • na špičku nože soli • 2 bílky • poznámka: Uvedené množství ingrediencí vytvoří těsto do menšího plechu nebo dortové formy. Pokud budete chtít koláč péct na běžném velkém plechu, doporučujeme množství surovin zvýšit 1,5x. • • Všechny suroviny kromě bílků pečlivě smícháme v husté těsto a pak jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a upečeme. Ještě teplé, ale ne horké, potřeme marmeládou, posypeme strouhaným kokosem nebo drcenými ořechy a pokapeme čokoládou na vaření. Postup 300 g celozrnné jemně mleté špaldové mouky BIOHARMONIE, 2 žloutky, 150 g másla, 150 g třtinového cukru, 1 vanilka (nebo bio vanilkový cukr), 200 g nahrubo nastrouhaných jablek, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, na špičku nože soli, 2 bílky
poznámka: Uvedené množství ingrediencí vytvoří těsto do menšího plechu nebo dortové formy. Pokud budete chtít koláč péct na běžném velkém plechu, doporučujeme množství surovin zvýšit 1,5x. Všechny suroviny kromě bílků pečlivě smícháme v husté těsto a pak jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a upečeme. Ještě teplé, ale ne horké, potřeme marmeládou, posypeme strouhaným kokosem nebo drcenými ořechy a pokapeme čokoládou na vaření. Zobrazeno doposud 315 x.
|
Všichni uživatelé |