Trapny zavinAutor: Zzzzzz , 4.11.2009 17:55:00
Suroviny 1x puff pastry v rolicce (v obchode to byva u lednicce u masla) • 3-4 jablka • hnedy nebo bily cukr • hrozinky - optional • vlasske orechy - optional • skorice Postup Vytahneme puff pastry z lednicky, rozrolujeme ji. Ja to jeste mirne rozvalim, ale jen trochu. Melo by to byt ve tvaru obdelniku.
Jablka oloupeme, nastrouhame. Hrozinky muzeme nejdrive namocit do mlika, aby zmekly, ale ja to nedelam, protoze na to obvykle zapomenu. Vlasske orechy rozdrtime, ne uplne na prach, ale na mensi kousky. Bud v mixeru nebo je hodime do sacku a tim parkrat bouchneme o stul. Jablka trochu zbavime stavy a naklademe je na puff pastry, rovnomerne tak na 3/4 testa, jednu jedne delsi strane nechame tak 5cm pruh bez jablek. Testo na testo se prilepi, testo na jablka ne. Takze kdyz budeme zavin rolovat do zavinu, ten pruh bez jablek bude fungovat jako lepidlo. Jablka se pak posypou cukrem (podle sladkosti jablek, nekdy vice, nekdy mene), pak skorici, pokladou se hrozinkama a orechama. Potom nejdrive zavineme obe kratsi strany zavinu, tj prelozime je dovnitr, aby jablka nevytelky ven. Potom zacneme zavinovat dlouhou stranu, tu s tema jablkama, smerem k te strane bez jablek. Proste zavineme do rulicky. Me to obvykle vyjde otocit 2x a ten kousek bez jablek je na spodu zavinu, takze se zavin ve troube nerozdela a napln nevytece. Zavinuty zavin jeste potiram rozkvedlanym zloutkem. Pecu v troube tak 10-15 minut, dokud povrh nezazlatne. Snad je to srozumitelne, podrobneji to popsat neumim :-)) Zobrazeno doposud 306 x.
|
Všichni uživatelé |