Smažák v hrnkuAutor: Weuunka+Terezka , 9.11.2009 11:26:39
Opět smažák, ale úplně jiným způsobem
Suroviny sýr-na strouhání-velice dobrá je kombinace cihly s uzenou cihlou-na jednu porci cca 10dkg • měkký salám na strouhání (gothaj, český, junior,...)-na jednu porci cca 10 dkg • vejce-na každou porci jedno • strouhanka • tuk (já používám sádlo) • větší hrnky (ideální jsou půllitráky) Postup nastrouháme na jemno sýr a salám (ten jak se vám podaří i na hrubo,...)
každý hrnek d§kladně vymažeme sádlem, a vysypeme strouhankou-kolik hrnků-tolik porcí do všech hrnků stejně vrstvíme: 1) sýr (cca 2-3-cm), 2) salám(cca 2 cm), 3)vyklepneme vajíčko-doporučuji udělat lehce důlek)-trošku přisolíme, 4)stejnou vrstvu salámu, 5) stejnou vrstvu sýra Všechny naplněné hrnky vložíme do vysokého pekáče a po výšku náplní v hrnku zalijeme pekáč vodou. Pečeme na 200st.C cca 25min. až 30 min. Vyklopíme horké, o hrnky se nebojte, nikdy se mi s nima nic nestalo! Nejlepší je to s kaší, je to moc dobré a bez smažení, nebojte se to nechat v troubě delší dobu, někdy trvá než se vejce udělá a každá trouba peče jinak. nehcte si chutnat Zobrazeno doposud 440 x.
|
Všichni uživatelé |