Kuřecí kariAutor: Myšička21 , 21.11.2009 16:58:47
Recept je na kuřecí, ale můžete dělat z vepřového, hovězího, jehněčího masa nebo klidně i ze sójového "masa" či ryb
Suroviny 400g masa • 200g cibule • česnek dle chuti • trocha oleje • mražený nebo sterilovaný hrášek (tak 50-100g) • čerstvá nebo mražená mrkev (tak 50-100g) mrkve a hrášku tolik, aby to dohromady bylo asi 150g, nemusí být oboje, stačí jedno z toho • chilli papričky (volitelné, já je nedávám) • 1/2 litru kokosového mléka (já dávám normální, kravské mléko) • kari koření • sůl • může být trochu šťávy z limetky, ale není potřeba • Postup Maso nakrájíme na nudličky či kostičky a orestujeme dáme stranou. Cibuli jemně pokrájíme a mírně osmahneme na oleji, přidáme česnek, chilli papričky a kari koření, zamícháme a chvilinku "smažíme", zalijeme mlékem a necháme přejít varem. Přidáme hrášek a mrkev a pak konečně i masíčko (jaké už je jen na vás). Povaříme dokud není maso a zelenina hotová. A je to, pak už zbývá jen dochutit jak máte rádi, přisolit, přidat jiné kožení, pálivou pastu či zmiňovanou limetku. Podáváme s rýží, hranolkami či rýžovými nudlemi :-P
Dle receptu se před těsně před podáním přidává ještě pokrájená papája, ale v životě jsem ji tam nedávala, blbě se shání a není nejlevnější... Použít kari koření je taky snažší než dávat jednotlivé přísady... Já většinou krom mléka dávám i vodu v poměru 1:1 a pak omáčku zahustím... máme raději hodně omáčky k masu a podle receptu z knížky je to spíš šťáva než omáčka a to by nám nestačilo :-D Množstvím kolik čeho se taky moc nedržím páč vařím od oka ;-) Zobrazeno doposud 369 x.
|
Všichni uživatelé |