Křenové zelíAutor: Myšička21 , 4.12.2009 20:48:15
Dobrá chuťovka pr ty co mají rádi pálivé věci :-) Není to přímo salát, ale sem mi to zapadá nejvíce... A hlavně je tam hodně vitamínků a určitě pomůže při boji proti nachlazení a chřipkám :-)
Suroviny 5 kg zelí (čerstvého!) • 0,5 kg cibule • 1 balíček Deka • 25 dkg cukru • 0,5 litru octa • 2 dkg nastrouhaného křenu (opět čerstvý) • 2 sklenky oleje • můžeme přidat bobkový list a hořčičná semínka Postup Zelí nastrouháme nebo nakrouháme, cibuli nakrájíme (může být hrubší), nastrouháme křen, smícháme ocet, cukr a Deko a vše zamícháme dohromady i s olejem... Důkladně promícháme a plníme do sklenic. Není nutno zavařovat nic. Dáme do lednice. Necháme pár hodin uležet a můžeme začít dlabat :-P Je chutné samotné i s pečivem a v lednici vydrží celkem dlouho, tedy pokud nejste jedlíci jako my, dýl jak týden nevydrželo :-D Nezkazilo se, ale někdo nám ho přes noc snědl :-(
Je to i dobrá příloha k masovým jídlům :-P Zobrazeno doposud 304 x.
|
Všichni uživatelé |