Vařená čokoládová polevaAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 2:57:20
Poleva je pracnější, než bežné "koupit hotovou polevu v cukrárně a rozehřát", ale je lepší chuťově, pěkně lesklá a dobře ztvrdne.
Suroviny 50 g másla • 10 g kakaa • 1/8 l vody • 125g cukru jemný krystal či písek Postup Máslo umícháme s kakaem v misce. Na plotně svaříme za stálého míchání na niť vodu a cukr. Až cukr dělá pěkné bubliny a táhne se, je teprve hotový. Lze vyzkoušet i tak, že máme porcelánový talíř chladit v lednici a když si myslíme, že ten cukr už je, tak kápneme na talíř. Mělo by to v mžiku utuhnout v "suchou" kapku. Po částečném prochladnutí pomalu vkapáváme sirup do másla s kakaem a mícháme. Jakmile poleva začne na okraji misky tuhnout, dá se použít.
Poznámka: Na co polevu používáme? Poléváme datle s mandlí, košíčky plněné krémem se suš. ovocem a hlavně malujeme perníčky. Na postavičky z bílé čokolády maluji oči popř. jiné detaily. Pokud zbyde, je možné z úlů vytvořit pomocí mandlí na křídla tučňáčky (viz foto u receptu na úly). Zobrazeno doposud 3555 x.
|
Všichni uživatelé |