Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Vařená čokoládová poleva

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.8.2008 2:57:20
Poleva je pracnější, než bežné "koupit hotovou polevu v cukrárně a rozehřát", ale je lepší chuťově, pěkně lesklá a dobře ztvrdne.
Vařená čokoládová poleva
Suroviny
50 g másla • 10 g kakaa • 1/8 l vody • 125g cukru jemný krystal či písek
Postup
Máslo umícháme s kakaem v misce. Na plotně svaříme za stálého míchání na niť vodu a cukr. Až cukr dělá pěkné bubliny a táhne se, je teprve hotový. Lze vyzkoušet i tak, že máme porcelánový talíř chladit v lednici a když si myslíme, že ten cukr už je, tak kápneme na talíř. Mělo by to v mžiku utuhnout v "suchou" kapku. Po částečném prochladnutí pomalu vkapáváme sirup do másla s kakaem a mícháme. Jakmile poleva začne na okraji misky tuhnout, dá se použít.
Poznámka: Na co polevu používáme? Poléváme datle s mandlí, košíčky plněné krémem se suš. ovocem a hlavně malujeme perníčky. Na postavičky z bílé čokolády maluji oči popř. jiné detaily. Pokud zbyde, je možné z úlů vytvořit pomocí mandlí na křídla tučňáčky (viz foto u receptu na úly).
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 3555 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.