Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Kančí se šípkovou omáčkou

Autor: Helča+Tomík+Dominička , 11.3.2010 22:49:36
Kančí se šípkovou omáčkou
Suroviny
600 g kančí plece / nebo kýty /, 100 g slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 středního celeru, cibule, 200 ml červeného suchého vína, 150 ml velmi silného šípkového čaje, celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, špetka tymiánu, šípkový džem, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, vývar nebo voda, sůl
Postup
Kančí prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem. Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření. Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka.Během pečení, je-li potřeba, podléváme vývarem nebo vodou.
Maso vyndáme, do omáčky přidáme další lžíci /nebo víc - podle chuti / džemu, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme.

Většinou je třeba zvěřinu předem naložit. Já nejraději jen poleji rozpuštěným máslem, přidám koření a nechám v chladu přes noc odležet.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 387 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.