Měkkounké buchtyAutor: Sarimana+Šárka 4/02+Tobík 7/10 , 18.5.2010 21:35:39
Suroviny 1/2 kg hladké mouky, 65 g cukru, 3 žloutky, 1/4 l vlažného mléka, 1 kostka droždí, 10 dk rozpuštěného másla, špetka soli, tvarohová nebo jiná náplň Postup Klasika: Do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobit droždí, nechat vzejít kvásek a přidat ho do směsi mouky se zbytkem cukru se solí a žloutky, nechat vykynout. Buchty se potírají ze všech stran olejem, aby se při pečení neslepily, to určitě znáte, nám se sice většinou částečně slepí, ale neva. Z tohoto receptu jsou obzvlášť vláčné a měkké - i další dny, pokud přežijí.
Zobrazeno doposud 358 x.
|
Všichni uživatelé |