Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Biskupský chlebíček

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 13.12.2011 11:04:20
aneb když nevíte, co s bílky. Recept ze Sandtnerky, vyzkoušený mnoha generacemi naší rodiny.
Biskupský chlebíček
Suroviny
8 bílků • 280 g práškového cukru • 140 g hrubé mouky • 50 g másla • 440 g směsi kandovaného ovoce, čokolády a ořechů • 1 lžíce Rumu • tuk a mouka na formu (nebo pečící papír)
Postup
Ořechy, ovoce a čokoládu nakrájíme na malé kostičky. (V orginále je to pečlivě rozepsáno: 140 g mandlí, 100 g rozinek, 100 g čokolády, 50 g zavařené dýně a 50 g citronátu, ale já dám prostě co mám, aby to celkem udělalo 440 g. Dávám i sušené ovoce, jako meruňky, ananas, datle a tak.)
Máslo rozpustíme a nechám zchládnout. Z bílků, do kterých jsme přidali lžíci ledové vody a špetku soli, ušleháme tuhý sníh, po lžicích zašleháváme cukr. Do sněhu zlehka vmícháme ovoce, mouku, máslo a rum.
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy (dnes vyložím formu peč. papírem) a pečeme v mírné troubě asi hodinu. Prochladlý chlebíček vyklopíme a nakrájíme. Můžeme ho i polít čokoládovou polevou. Toto množství je na dvě chlebíčkové formy.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 983 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.