Škvarkové pagáčkyAutor: Petraend, Dennis a Nicolas , 13.12.2011 20:54:49
Suroviny 700g hladké mouky • 250g škvarků • 250g sádla nebo hery(rozpuštěné) • 1 zakysaná smetana • 2 vejce • 1 kostka droždí • 100ml mléka • 100ml vody • 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu • Postup Dle pořadí dáme do pekárny: vlažné mléko a vodu, zakysanku rozmíchanou s vejci, škvarky, tuk, mouku, sůl, cukr, kmín, rozdrobené droždí Po promíchání nechat 1 hodinu kynout, já dávám do trouby na 60°C, na pekárnu je to velké množství. 1cm silný plát, vykrajujeme kolečka, potřeme vejcem, posypeme solí a kmínem. Pečeme na 200°C v horkovzdušné troubě. Přidejte svůj komentář
(zatím 2 komentářů)
Zobrazeno doposud 512 x.
|
Všichni uživatelé |