Vitaminový salát s jablky a nakládaným zelímAutor: Petra Hanzlová , 21.1.2020 9:58:13
Vitamínová bomba, která se hodí jako zdravá svačinka nebo i jako příloha k pečenému masu.
Suroviny Dresink • 4 lžíce řepkového oleje • 1 lžíce hrubozrnné hořčice • 1 červené jablko • 3 lžíce bílého vinného octa • 1 lžička medu • • Salát • 1 zelené jablko • 320 g zelí bílé Znojmia • pepř dle chuti • půl hlávky čínského zelí • sůl dle potřeby Postup Všechny suroviny na dresink - olej, ocet, hořčici a med - dáme do salátové mísy a dobře prošleháme. Omyjeme jablka a zbavíme je jádřince, slupku neodstraňujeme. Nakrájíme na drobné proužky nebo ručně najemno. Bílé zelí vyklopíme do cedníku a necháme okapat. Přebytečný nálev vymačkáme rukou. Můžeme i pokrájet nožem na jemnější kousky. Nakrájíme také čínské zelí. Oba druhy zelí a jablka dáme do mísy k dresinku a dobře promícháme. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem. Salát je vynikající i jako příloha k pečenému masu.
Zobrazeno doposud 260 x.
|
Všichni uživatelé |