Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

ZMÁČKLÉ BRAMBORY

Autor: prosinec 08 , 19.8.2008 14:08:29
Brambory připravené na tenhle způsob jsou naprosto neodolatelné (ostatně stejně jako vy)
ZMÁČKLÉ BRAMBORY
Suroviny
* 8–10 (celkem asi ½ kg) pěkných brambor střední velikosti • * 3 lžíce olivového oleje • * 8–10 snítek tymiánu • * sůl •
Postup

Příprava jídla:
1. Do hrnce se studenou vodou vsypte pečlivě omyté brambory se slupkou, uveďte do varu a prudce vařte asi dvacet minut, až budou hodně měkké. Slijte a nechte trochu vychladnout, pak je naklaďte na plech a pomocí šťouchadla hezky zploštěte, aby popraskaly, ale držely ještě tvar.

2. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory zakápněte polovinou oleje a vložte na dvacet minut do trouby. Brambory obraťte, položte na každou snítku tymiánu, zakápněte zbylým olejem a pečte ještě dvacet až třicet minut, až budou zlaté a křupavé. Osolte.

Získejte náskok
Až na konec bodu 1 si můžete brambory připravit den předem. Přetáhněte je fólií na potraviny a uložte do chladničky.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 929 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.