Suroviny: | Na roládu: 4 vejce • 80 g cukru • 80 g krupičkové mouky • rybízová zavařenina • Na náplň: 1 krabička pomazánkového másla bez příchuti • 1/4 l šlehačky • 60 g cukru |
---|---|
Postup: | Uděláme klasický piškot - žloutky utřeme s cukrem, přidáme krupičkovou mouku a sníh z bílků. Nejprve natřeme na pečící papír malý obdélníček tak 20 x 18 cm, ze kterého později vykrájíme ocásek, 4 nožky a 2x hlavičku (ta se slepuje k sobě marmeládou). Stačí při 150°C asi 6 minut. Přední pacičky jsou vlastně ohnuté oválky - jako tlusté bumerangy, zadní nožky jsou oválky, ocásek kapička, která se dá špičkou ven. Ostatní těsto upečeme na plechu asi 35 x 29 cm na pěčícím papíře (cca 12 minut). Potom plát pomažeme rybízovou zavařeninou a ještě teplý zavineme. Po vychladnuí nakrájím na 1 cm silné plátky. Skleněnou misku (o objemu asi 1,5 litru) vyložíme těmi kolečky, a to dno i celé stěny. Vnitřek se vyplní umixovanou náplní a nahoru poklademe opět kolečka rolády. Překryjeme potravinovou fólií a dáme na 24 hodin do ledničky zaležet. Druhý den vyklopíme na mísu, podsuneme pacičky a ocásek a do zářezu vpředu zasuneme slepenou hlavičku. Očka, drápky a mramorování na krunýři je čokoládovou polevou, ale může se i jen přilepit rozinka jako oko... Je to trochu piplačka, ale dětem to udělá radost.... Může se dát ještě i vrstva ovoce (meruňky, ananas nebo rybíz). |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 12.8.2008 21:35:25 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.