Suroviny: | Piškotový korpus:10 vajec • 400 g cukru • 600 g polohrubé mouky • 20 lžic horké vody • Pro kakaový: 50 g mouky nahradit 50 g kakaa • Na těžkou pařížskou šlehačku:500 ml šlehačky • 300 g čokolády • 100 g 100% tuku • 200 g cukru krystal • 150 g kakaa • cca 200 g másla (podle chuti)Višňový kompot |
---|---|
Postup: | Stejně vytvoříme i druhou polovinu dortu, necháme zaležet, obě části poté spojíme a celý "míč" znovu důkladně potřeme vrstvou těžké pařížské šlehačky. A můžeme dort dokončit a nazdobit.Nejdříve si vyválíme bílou i černou sladkou modelovací hmotu na tenké pláty a z nich podle šablony vyřízneme bílé šestiúhelníky a černé pětiúhelníky. Ty pak navlhčíme a lepíme na připravený dort.Pomocí těžké pařížské šlehačky, různých korpusů, vhodné formy a trochy šikovnosti můžete vytvořit v podstatě jakýkoliv tvar dortu.Rady:Teploty všech surovin na těžkou pařížskou šlehačku musí být stejné, jinak se hmota srazí.Kakao před zavařením prosejte přes síto, aby se nevytvořily hrudky.Do tohoto typu dortu se nehodí čerstvé ovoce vhodné jsou naopak višně naložené v rumu - já pro děti ale použila višňový kompot.Při volbě náplně nezapomeňte, že těžká pařížská šlehačka je trvanlivá, proto se k ní nehodí čerstvé ani kompotované ovoce, které by se mohlo zkazit.Sladkou modelovací hmotu barvíme černou potravinářskou barvou. |
Vložil: | Správce - Snažíme se Nové snazilky |
Datum: | 17.1.2010 10:47:45 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.